GOEDE VOEDING TER VERBETERING VAN DE GEZONDHEID

WELKOM BIJ PETRA KERSTEN

Goede voeding is belangrijk om gezond te blijven en gezond(er) te worden.

Steeds meer deskundigen komen tot de conclusie dat voeding een veel grotere invloed heeft op de gezondheid dan ooit werd gedacht.

Echter de ene persoon kan baat hebben bij "gezonde" voeding terwijl een ander daar last van heeft.

 

WERKWIJZE

Wilt U graag gezonder eten of een voedings- en/of dieetadvies voor uw klachten met een blijvend effect?

Mijn kwaliteit is dat ik in gesprekken met mensen datgene boven water weet te krijgen wat bij hen past en wat eigen is aan hen.

Hierdoor kan ik samen met U een voedings-,/dieetadvies en leefstijladvies samenstellen wat een blijvend effect heeft

 

Omdat het bij U past.

 

Als diëtist en als orthomoleculair therapeut probeer ik een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de oorza(a)k(en) van uw klacht en de daarbij behorende oplossing.

Dit doe ik onder andere door te vragen naar uw klachten nu en in het verleden -medicijngebruik -eetgewoonte's -sociale en emotionele omstandigheden/situatie.

Ook werk ik samen met andere disciplines om een u een zo optimaal mogelijke oplossing/behandeling te kunnen bieden.

Ik heb een brede kijk op voeding en gezondheid en geef, afhankelijk van de vraag/behoefte adviezen oa vanuit de reguliere voedings-, en dieetleer, natuurgeneeskunde en orthomoleculaire voedingsleer.

De nieuwste ontwikkelingen probeer ik op de voet te volgen door geregeld bij-, en nascholingen te volgen.

Mijn streven is om u een zo praktisch mogelijk advies te geven: naast kwaliteit van de voeding is het ook belangrijk om te genieten van de smaak en het uiterlijk van de maaltijd.

Als diëtist ben ik opgeleid om wetenschappelijke voedingsadviezen praktisch te vertalen: hoe ziet de dagelijkse voeding en bereiding ervan eruit.

 

WAT IS ORTHOMOLECULAIR

Orthos betekend juist, goed, gezond.

Moleculair betekend: de moleculen betreffend.

Orthomoleculaire stoffen( vitamines, mineralen, aminozuren, sporenelementen en  bioactieve stoffen) komen van nature in voeding voor.

Ze zijn onmisbaar als beschermers van onze gezondheid.

In de orthomoleculaire voedingsleer streeft men ernaar iedereen die voedingsstoffen te geven die nodig zijn, aangepast aan leeftijd, klachten, voorgeschiedenis en persoonlijke situatie.

In een orthomoleculair advies vormen de richtlijnen en voedingsnormen van de Nederlandse Gezondheidsraad het uitgangspunt.

Er wordt uitgegaan van het gebruik van een pure, natuurlijke en onbewerkte voeding. Deze voeding is rijk aan bouwstoffen en arm aan onnodige toevoegingen.

Voor meer informatie over de achtergronden en samenstelling van een orthomoleculair advies klik op het logo van Orthomoleculair diëtisten.

De basis is een goede voeding, eventueel aangevuld met supplementen en/of een leefstijladvies.

 

VOOR WIE KAN EEN ADVIES VAN BELANG ZIJN

Voor kinderen en volwassenen, ter verbetering /behouden van de gezondheid en voor de behandeling van klachten/ziekte's zoals onder andere spijsverteringsproblemen, maagklachten, darmklachten, allergie, voedselovergevoeligheid, huidproblemen, zwangerschap, te licht of te zwaar zijn, stress, te hoog cholesterol, te hoge bloeddruk, hart-, en vaatziekten, chronische vermoeidheid, botontkalking, verminderde weerstand, niet lekker in je vel zitten, candida, leverfunctiestoornissen en coeliakie.

Diabetes/ suikerziekte  en  bloedsuikerspiegelproblemen.

 

NEEM CONTACT OP

 

Petra Kersten
Diëtist/Orthomoleculair therapeut

Praktijkadres:  "de Clockert"
Bergweg 4 5801 EG VENRAY
Tel: 0478-586285 
Mobiel: 06 – 24947514 
Email: info@petrakersten.com
KvKnummer: 14128004